22. Antiikkipäivät,
Simpeleen koululla
16.–17.7.2022

Tietoa tapahtumasta

Simpeleen Antiikki ja Keräily Kesäpäivät järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999 ja tämän jälkeen joka vuosi. Antiikki ja Keräily Kesäpäivät on vuosien varrella muodostunut Simpeleen merkittävimmäksi kesätapahtumaksi ja on nykyään osa Rautjärven kulttuuriviikkoa. Tapahtuman yleisömäärä on vakiintunut lähes neljään tuhanteen kävijään.

Kesäpäivillä on ollut kävijöitä eri puolelta Suomea sekä useasta eri maasta. Muun muassa Saimaan läheisyys tuo alueelle suomalaisia ja ulkomaalaisia matkailijoita, jotka ovat tottuneet käymään myös Antiikki ja Keräily Kesäpäivillä.

Katso tapahtuman esittelyvideo

Antiikki- ja keräilyesineet

Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut vuosittain lähes 100 antiikki- ja keräilyartikkelien myyjää; kauppiaita on ollut myös Ruotsista ja Venäjältä. Paikalla pidetään myös teemaan liittyviä työnäytöksiä.

Näyttelyistä

Aikaisempina vuosina Antiikki ja Keräily Kesäpäivillä on ollut antiikki- ja keräilymyyntimessujen lisäksi esillä näyttelyinä Arabian, Iittalan ja Nuutajärven tuotantoa, keisarillista posliinia, Oiva Toikan lasilintuja, Marja-Liisa Kirvesniemen palkintoja, vanhoja autoja, rahoja, suomalaisten sotilaiden puhdetöitä, leikkikaluja, peltirasioita... niin yksityiskokoelmista kuin museoistakin.

Asiantuntijat ja vieraat

Mukana asiantuntijoina arvioimassa ja luennoimassa ovat aiemmin olleet antiikin asiantuntijat Tuija Peltomaa, Kari Toivonen ja Wenzel Hagelstam, Arabian museon johtaja Marjut Kumela, Iittalan lasimuseon intendentti Tiina Tervaniemi, Heinolan kaupunginmuseon johtaja Kari-Paavo Kokki sekä Bukowskin intendentti Dan von Koskull. Koko perheelle on ollut tarjolla monipuolista ohjelmaa. Kävijöitä ja kauppiaita on saapunut Simpeleelle eri puolilta Suomea.